Vind het beste incassobureau in Amersfoort

Kom gemakkelijk en snel in contact met incassobureaus uit Amersfoort en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Incassobureaus Amersfoort

Alle 21 incassobureaus in Amersfoort

Compleet overzicht van alle incassobureaus in Amersfoort

Vergelijk gratis prijzen Vergelijk offertes & bespaar op de kosten!

Incassobureau Amersfoort gezocht?

In Amersfoort zijn 21 incassobureaus beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle incasso specialisten en deurwaarders bij jou in de buurt. Ieder incassobureau heeft een eigen pagina met hierop de NAW- en contractgegevens. Een erkend incassobureau uit Amersfoort voor het innen van openstaande vorderingen is snel gevonden!

Het inschakelen van een incassobureau is zeer eenvoudig. Start nu je gratis offerteaanvraag. De incasso specialisten nemen zowel zakelijke als particuliere incasso opdrachten aan. De meeste bedrijven bieden No Cure No Pay incasso aan. Vraag bij het incassobureau naar de mogelijkheden. Incassobureau-offerte.nl brengt jaarlijks meer dan 110.000 bedrijven en particulieren op succesvolle wijze in contact met een incasso expert of deurwaarder.

Informatie over Amersfoort

Amersfoort is een plaats in de provincie Utrecht. Er wonen 153602 mensen in Amersfoort en de gemiddelde leeftijd is 37 jaar. Per 3149 huishoudens is er 1 incassobureau beschikbaar.

Bespaar tot 40%! Vraag gratis offertes aan.

Overzicht van alle 21 incassobureaus in Amersfoort

Vergelijk gratis incassobureaus & bespaar!


incassobureau Amersfoort

Vind een geschikte incassobureau in Amersfoort

Staat er al een tijdje een vordering open? Heb je ondanks het versturen van een betalingsherinnering nog steeds geen betaling binnen? Schakel dan een incassobureau in. Via deze incassobureau bedrijvengids vind je snel en eenvoudig een bureau dat bij jouw past.

Start nu je gratis offerteaanrvaag en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes om te besparen.

Op deze pagina lees je meer over het inschakelen van incassobureaus, de werkwijze en de mogelijkheden voor incasso. Daarnaast vertellen we je meer over de incassokosten. Een incassobureau neemt veel werk uit handen en zorgt ervoor dat je snel je geld hebt.

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Vul je gegevens in om een aantal gratis en vrijblijvende offertes van incassobureaus te ontvangen. Je ontvangt maximaal vijf offertes. Door de aanbiedingen te vergelijken met elkaar weet je zeker dat je een bureau kiest die goed bij jou past. Let bij het vergelijken op de kosten. Werken ze bijvoorbeeld met no-cure-no-pay of moet je een vast bedrag betalen? Daarnaast is het handig om te controleren of je de mogelijkheid hebt tot dossierinzage en hoe de manier van communiceren is. Kun je voor je vragen bellen met een vast contactpersoon? Of is het voornamelijk online?

Waarom een incassobureau uit Amersfoort inschakelen?

Het sturen van een betalingsherinnering, aanmaningen, contact zoeken met een debiteur en de administratie kost veel tijd. Daarnaast kan het zeer stressvol zijn om steeds achter die onbetaalde factuur aan te moeten gaan. Een incassobureau neemt alles uit handen. Zo heb je zelf meer tijd en hoef je er niet de hele tijd aan te denken. Daarnaast werkt het bureau oplossingsgericht. Het doel is om zo snel mogelijk tot betalen over te gaan. Met een incassobureau haal je expertise en ervaring binnen, dit merk je in de manier van aanpak en het maatwerk dat ze bieden.

 • Het kost je geen tijd en stress meer
 • Neutrale partij als tussenpersoon
 • Veel expertise en ervaring
 • Maatwerk en oplossingsgericht

Wanneer moet je een incassobureau inschakelen?

Staat er al een tijd een vordering open die maar niet betaald wordt? Dat is het belangrijk om niet te lang te wachten met het overdragen van de vordering. Over het algemeen geldt dat hoe ouder de factuur is, hoe moeilijker het wordt om de betaling te krijgen. Voordat je een bureau kunt inschakelen voor een incasso moet je zelf al een betalingsherinnering en aanmaningen hebben verstuurt naar de wanbetaler. Hiervan moet uiteraard ook de betalingstermijn van verstreken zijn.

Wel of niet no-cure-no-pay?

Veel bureaus werken met een no-cure-no-pay systeem voor een buitengerechtelijke procedure. Met no-cure-no-pay loop je geen risico. Zolang de debiteur niet betaalt, hoef jij ook niets te betalen. Je weet vooraf precies hoe het werkt, wat de kosten zijn voor het bureau en vooraf hoe je niets te betalen. Maak van tevoren goede afspraken met het incassobureau, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Ontvang het geld waar je recht op hebt!

Schakel een incassobureau in voor de vordering!

Start nu!

Werkwijze van een incassobureau, uitleg van incassoprocedure

We maken onderscheidt tussen een buitengerechtelijke procedure en een juridische (of gerechtelijke) incassoprocedure. Bij de start van het overdragen van een vordering start de buitengerechtelijke procedure van incasso. Het bureau stuurt een schriftelijke aanmaning per post of email naar de debiteur. Er wordt ook contact gezocht tot de aanmaning is betaald. Blijft het betalen nog steeds uit? Dan is de gang naar de rechter nodig. Dit is het begin van een gerechtelijke procedure voor een incasso met een gerechtsdeurwaarder en het versturen van een dagvaarding. De stappen van de procedure:

 • Schriftelijke aanmaning per post of e-mail
 • Contact met wanbetaler via email, post en bezoeken
 • Betaling vordering of begin van gerechtelijke incassoprocedure

Buitengerechtelijke incasso

De buitengerechtelijke procedure van incasso, ook wel de minnelijke fase genoemd, is alles wat er gebeurt voor het vorderen van een vordering zonder de tussenkomst van een rechter. Het sturen van een aanmaning en contact zoeken met een wanbetaler door het incassobureau behoort tot de buitengerechtelijke incasso. De meeste vorderingen worden betaalt tijdens deze fase van een procedure van incasso. Wordt er nog steeds niet overgegaan tot het betalen van de vordering? Dan start de gerechtelijke incassoprocedure.

Gerechtelijke incasso

Wanneer de buitengerechtelijke incasso niet heeft geholpen tot het betalen van de aanmaning is een gerechtelijke incasso de laatste stap. Deze fase wordt ook wel eens de juridische procedure van incasso genoemd. De rechter bekijkt dan het dossier en neemt een beslissing hoe er gehandeld moet worden. Denk hierbij aan het inschakelen van een deurwaarder, beslag op inboedel of bankrekening en een dagvaarding. Een gerechtelijke incasso neemt vaak veel tijd in beslag, maar is vaak zeer effectief voor betaling. Alleen een gerechtsdeurwaarder mag een dagvaarding versturen en het vonnis uitvoeren.


deurwaarder inschakelen Amersfoort

Deurwaarder inschakelen Amersfoort

Heb je al een aanmaning verstuurt, of zelfs meerdere? Blijft een betaling steeds uit? Dan is de deurwaarder één van de laatste stappen die je kunt nemen. Het inschakelen van een deurwaarder is niet altijd een gemakkelijke beslissing. De goede relatie met een klant komt misschien op het spel te staan of je vindt het een lastige beslissing in verband met persoonlijke banden. Een deurwaarder werkt zeer professioneel en heeft vaak een afschrikkende werking. Hierdoor gaan wanbetalers sneller over tot betaling.

Gerechtsdeurwaarder of reguliere deurwaarder?

We maken onderscheid tussen een reguliere deurwaarder en een gerechtsdeurwaarder. Deze termen lijken op elkaar, maar er is een verschil. De werkzaamheden zijn veelal gelijk, maar een gerechtsdeurwaarder heeft meer rechten. Een reguliere deurwaarder fungeert als tussenpersoon tussen de schuldeiser en wanbetaler. Een gerechtsdeurwaarder mogen wettelijke taken op zich nemen. Denk hierbij aan het schrijven van een dagvaarding en uitvoeren van een vonnis.

Openstaande vordering innen?

Schakel een incassobureau in voor de vordering!

Start nu!

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is voor elk bedrijf zeer belangrijk. Maar vaak neemt deze administratie veel tijd in beslag. Voor een goed debiteurenbeheer is nauwkeurigheid van groot belang. Bij een gebrekkig debiteurenbeheer verstrijken betalingstermijnen, wordt het versturen van een betalingsherinnering vergeten en blijven betalingen uit. Kies voor het inschakelen van een specialist voor het debiteurenbeheer. Een specialist kijkt met je mee, deelt de debiteuren op in groepen en bepaalt samen met jou het te volgen beleid. Voordeel is dat je er zelf minder tijd aan kwijt benten dat het beheer altijd soepel verloopt.

Incassobureau inschakelen als particulier of bedrijf?

Soms denken mensen dat het inschakelen van een incassobureau alleen voor bedrijven of zzp’ers is. Maar ook voor particulieren staat een bureau uit ons netwerk voor je klaar. Heb je bijvoorbeeld een kamer of pand in de verhuur? En betaalt de huurder al een tijd geen huur meer? Schakel dan een incassobureau in. Belangrijk is dat je een dossier opbouwt. Houdt bij wanneer je contact hebt gehad, wanneer de factuur en aanmaning is verstuurt en welke afspraken er zijn gemaakt. Voor een particulier gelden overigens precies dezelfde voorwaarden als voor een bedrijf.

Kosten incassobureau Amersfoort

De kosten van een incassobureau zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het is niet mogelijk om specifieke bedragen te noemen, want de kosten zijn per situatie verschillend. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoogte van het openstaande bedrag, hoelang de vordering al loopt en de stappen die er genomen moeten worden. Met een no-cure-no-pay heb je geen kosten wanneer de klant niet betaalt. Vraag offertes aan om meer inzicht te krijgen in de kosten. Vergelijk en bespaar!

Incassokosten

De incassokosten die een incassobureau in rekening mag brengen bij de schuldenaar zijn wettelijk vastgelegd. Deze bedragen worden berekend met percentages. Over de eerste €2.500,- mag er bijvoorbeeld maximaal 15% gerekend worden. Het minimumbedrag is altijd €40,-, ongeacht de hoogte van de vordering. In de tabel over de incassokosten vind je alle percentages. Wil je meer weten over de incassokosten? Kijk dan op website van de Rijksoverheid. Voor de gerechtelijke fase, zoals het versturen van een dagvaarding naar de wanbetaler, gelden andere regels.

Hoe hoog zijn de incassokosten?

Hoofdsom Maximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,- 15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,- 10%
Over de volgende €5.000,- 5%
Over de volgende €190.000,- 1%
Over het meerdere 0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Wie betaalt de btw over de incassokosten?

Weet je niet zeker of je btw moet betalen? Over alle incassokosten wordt belasting gerekend. Wanneer de schuldeiser btw-plichtig is, moet deze ook de belasting betalen. In dit geval wordt het niet doorberekend aan de debiteur. Is de schuldeiser niet btw-plichtig? Dan wordt het wel doorberekend aan de schuldenaar.incasso bureau inschakelen Amersfoort

Waar op letten bij keuze voor een incassobureau?

Wil je een aanmaning overdragen aan een incassobureau? Vind dan eenvoudig incassobureaus via deze gids. Vul je gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes. Door te vergelijken weet je zeker dat je het beste incassobureau vindt. Let bij het kiezen voor een incassobureau op de volgende zaken:

 • De samenwerkingsvorm (no-cure-no-pay, vaste bijdrage etc.)
 • Wijze van incasso
 • Inzage in dossier
 • Behandeltijd en manier van communiceren
 • Vertrouwen en gevoel dat je bij het bureau krijgt
 • Extra diensten

Incassobureau inschakelen?

Vergelijk offertes door het formulier in te vullen.

Het juiste incassobureau

Vraag offertes aan en vind een geschikt bureau jou in de buurt!

Vergelijk tarieven

Keuze uit diverse incassobureaus uit de bedrijvengids.

Geschikt incassobureau in Amersfoort vinden? Vergelijk offertes!

Op zoek naar incassobureaus in de omgeving van Amersfoort voor je openstaande vordering? Heb je een betalingsherinnering verstuurd, maar nog geen geld binnen? Via de offertepagina vraag je gemakkelijk offertes aan. Voordeel is dat je zelf weinig tijd kwijt bent en niet allerlei bureaus hoeft te contacteren. Wij zorgen ervoor dat je in contact wordt gebracht met een aantal incassobureaus om offertes te vergelijken. Krijg ook het geld waar je recht op hebt en zorg dat de openstaande vordering betaalt wordt.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Gratis offertes vergelijken