Vind het beste incassobureau voor jouw opdracht!

Gratis & vrijblijvend

Debiteurenbeheer

Met een bedrijf ontkom je er niet aan: debiteurenbeheer. Niet altijd worden alle facturen netjes op tijd betaald. Een goede administratie is daarom noodzakelijk om bij te houden welke debiteur nog een onbetaalde factuur heeft, welke betalingstermijnen bijna verstrijken en of je actie moet ondernemen. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden en we geven je een aantal tips!

Debiteurenadministratie van facturen, bijhouden van een betalingsachterstand en dergelijke kost veel tijd en het is belangrijk dat het nauwkeurig gedaan wordt. Vaak is er te weinig aandacht voor het beheer, maar dit kost je uiteindelijk geld. Kies daarom voor het uitbesteden aan een incassobureau. Je houdt dan meer tijd over om te besteden aan jouw bedrijf. Vul je gegevens in en ontvang gratis offertes om te vergelijken!

Wat is debiteurenbeheer?

Wanneer je facturen verstuurt is het belangrijk om een correcte debiteurenadministratie te hebben. Een debiteur is een klant die een betalingsverplichting heeft bij een ander, de crediteur. In het debiteurbeheer houd je per klant bij welke facturen er verstuurt zijn, de betalingstermijnen en de afspraken die er gemaakt zijn.

Vergelijk gratis offertes

Benieuwd naar de kosten voor een incassobureau?

Het bijhouden van de administratie is erg belangrijk omdat je zo een snel overzicht hebt van alle debiteuren en openstaande rekeningen. Een debiteur die niet betaald is niet alleen erg vervelend, maar het kost ook veel tijd en het kan zelfs negatieve financiële gevolgen voor je eigen bedrijf hebben. Bijvoorbeeld omdat je het geld zelf nodig hebt voor bijvoorbeeld je kredietstatus.

Voordelen van uitbesteden debiteurenbeheer

  • Van incasso tot uitvoeren van vonnis
  • Schrikeffect bij debiteur
  • Eenvoudig een gerechtelijke procedure opstarten
  • Afdwingen van betaling

debiteurenbeheer incassobureau

Debiteurenbeheer uitbesteden, welke werkzaamheden?

Bij het uitbesteden van de debiteurenadministratie wordt alles bijgehouden. Vanaf het moment dat een klant een dienst of product afneemt, tot aan het afronden van de betaling. Elke klant wordt afzonderlijk genoteerd. Het incassobureau houdt daarnaast bij wanneer een factuur is verstuurd, of een betalingsregeling wordt nagekomen en of een debiteur zich houdt aan de afspraken.

Wordt een factuur niet betaald? Door het uitbesteden van het beheer hoef jij je daar niet meer druk over te maken. Het debiteurenbeheerder neemt contact op met de debiteur en maakt afspraken.

Tips voor jouw debiteurenbeheer

Weet je niet precies hoe je goed je debiteurenbeheer moet bijhouden? Wij hebben een aantal tips voor je:

  • Controleer vooraf met wie je zaken gaat doen. Bekijk bijvoorbeeld of het bedrijf ingeschreven is in de Kamer van Koophandel, of de persoon met wie je zaken doet wel tekenbevoegd is en of het bedrijf niet failliet (of bijna failliet) is.
  • Wacht niet lang met het versturen van een factuur naar de klant. Hoe later je de factuur verstuurt naar de debiteur, hoe langer je moet wachten op je geld. Hetzelfde geldt voor het versturen van herinneringen en aanmaningen naar de debiteur. Wacht hier ook niet te lang mee na het verstrijken van de betalingstermijn.
  • Neem contact op met de klant bij uitblijven van de betaling. Is de betalingstermijn verstreken? Bel eerst en stuur daarna pas een aanmaning of herinnering.
  • Maak vooraf afspraken over de betalingstermijn met de debiteur.
  • Houd je administratie goed bij.
  • Gebruik andere juridische hulpmiddelen zoals een betalingsregeling en vraag om teruggave van de btw als je zeker weet wanneer een debiteur niet meer gaat betalen. Check hiervoor de website van de belastingdienst.

De administratie kost veel tijd, zelfs als je onze tips volgt. Het uitbesteden is daarom een verstandige keuze. Je hoeft je niet meer druk te maken om die facturen die nog open staan en alles wordt voor je geregeld.

Software voor effectief debiteurenbeheer

Er zijn diverse software programma’s voor een effectieve administratie. Door alle gegevens met software bij te houden automatiseer je het proces. De kans op fouten is hierdoor aanzienlijk kleiner. Daarnaast is software zo ontworpen dat het beheer gemakkelijker wordt. Denk hierbij aan een snel overzicht van de huidige debiteuren, de facturen en een melding wanneer een termijn bijna verloopt. Sommige programma’s bieden ook de mogelijkheid om een bankrekening te koppelen. Hierdoor hoeft u niet meer constant te checken of er een betaling is binnengekomen. Wil je ook je debiteurenbeheer snel en gemakkelijk bijhouden? Kies dan voor een oplossing met speciale software. Nog meer gemak en controle. Kies voor uitbesteden van het beheer!

debiteurenbeheer

Uw klanten zijn goud waard

Het uitbesteden van de administratie biedt vele voordelen. Goed debiteurenbeheer kost veel tijd. Door dit uit te besteden aan een incassobureau bespaar je een hoop tijd. Het inschakelen van een incassobureau is efficiënt, flexibel en geeft meer financiële zekerheid. Een incassobureau is gespecialiseerd in het beheren van debiteuren en bijhouden van de administratie. Doordat je zelf niet meer achter je geld aan hoeft, krijg je vaak eerder je geld. Maak goede afspraken met de externe partij voor het debiteurenbeheer. Denk hierbij aan de manier waarop er met een debiteur omgegaan wordt, hoeveel aandacht eraan gegeven wordt en welke invloed je houdt op de procedure.

Debiteurenbeheer uitbesteden? Vergelijk gratis offertes!

Wil je meer tijd overhouden om te besteden aan je bedrijf? Wil je geen stress meer of klanten opbellen voor openstaande facturen? Kies er dan voor het uitbesteden van je debiteurenbeheer. Vul je gegevens in en je ontvangt spoedig een aantal offertes voor het uitbesteden van het beheer. Vergelijk de offertes en kies voor het beste incassobureau! Je hoeft zelf geen administratie meer bij te houden en alles wordt voor je geregeld. Denk jezelf eens in hoe fijn het zou zijn om niet meer achter die ene debiteur aan te hoeven gaan die altijd te laat is met betalen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!